ТЕХНИКА ОТ ЕХО КЪМ ЕХО В ТЕС И ПМ ЧАСТ 1

Това е Част 1 от серия от 2 части в блога, която демонстрира Техника от ЕХО към ЕХО в ТЕС и ПМ, лична сесия на Димитрина Кръстева – консултант с ЕП

Закъснявах за обичайната си разменна сесия с колега, поради независещи от мен обстоятелства. Чакаха ме от 10 минути вече, вярно, че имах онлайн среща, но това не ме правеше по-малко стресирана от факта, че уж перфектният ми график се беше провалил.

Озовах се пред лаптопа напявайки „Оммм“, което разбира се изобщо не помагаше, тъй като всичко се случваше в движение и с голямо напрежение в тялото. Пътьом бях свалила всичко ненужно от себе си, което ми създаваше допълнителен дискомфорт, като бижута и т.н., нужен ми беше само екзистенциалният минимум, за да изглеждам прилично.

При такова напрежение и стрес в тялото е безсмислено да подхващаш, каквато и да е друга тема, докато не изчистиш тези експлозивни емоции.

Вече бяхме локализирали мястото на напрежението в тялото и то беше около пъпа и малко под него. По скалата от 0 до 10, оценката му беше 6. В процеса на работа и в зависимост от аспектите се променяше непрекъснато.

Започнахме да потупваме с настройващата фраза: „Въпреки, че съм много стресирана и всичко виси на косъм, не знам как да се справя, аз избирам напълно и дълбоко да обичам и подкрепям себе си.“ Продължихме с напомнящи фрази: „много съм стресирана и всичко виси на косъм“, „ не знам как да се справя“, „дъх не мога да си поема“ и „имам това напрежение около пъпа“, докато успях да видя, че това „всичко виси на косъм“, изглежда като маркуче или пъпна връв и има връзка с моя пъп.

На въпроса „Кога друг път си се чувствала толкова стресирана от това, че всичко виси на косъм?“ – отговорих много бързо и без колебание – „В утробата“. Придвижвайки се в утробата, открих едно съвсем мъничко бебе, изключително гневно, че е ограничено на това тясно място, привързано с толкова къса пъпна връв и дишащо със затруднение. Потупвахме на бебешкото ми ЕХО да го успокоим и да премахнем негативния емоционален заряд и когато това беше готово, предложихме на бебето да си избере ресурси, така че да се чувства комфортно в следващите месеци до края на бременността.

Първото нещо, от което се нуждаеше то, бе по-дълга пъпна връв. Обяснихме, че дългата пъпна връв е опасна, защото може да се увие около него и да го задуши. В крайна сметка хитрото бебешко ЕХО си поиска макара с пъпна връв, която да си развива само, толкова колкото му душа иска. Вторият ресурс също бе свързан с усещането му за скованост и ограничение – някакъв предмет, наподобяващ фуния, с който да раздува сака около себе си, така че да се чувства свободно. Как обаче да го успокоим, че след скуката в утробата и неудобствата, които е преживяла душата му, го очакват много вълнуващи преживявания?

Отново, самото то ни подсказа, като превърна стените на сака в екран, на който се прожектираха картини от предстоящият му живот. Бебешкото ЕХО се чувстваше прекрасно и се забавляваше с новите си придобивки и ние го попитахме, дали иска да придвижим процеса напред и то да се роди. Отговорът беше: Не.

Посланието на бебето, което импринтирахме в матрицата, беше: „Когато има радостно вълнение, забава и действие, скуката и сковаността ги няма. Стига само работа и работа, без забавление!“

Продължихме с проверка на сегашното ми ЕХО. Това, което беше супер стресирано преди минути, точно преди да започне сесията и то изглеждаше „докарано до паника като вижда колко е часа и как закъснява“. На въпроса кога друг път е изпитвало такава паника, та чак й е спирал дъха от дискомфорт и всичко е висяло на косъм“, моето ЕХО отговори: „„Раждането на дъщеря ми. Всичко виси на косъм. Акушерката, поела раждането ми, на която имах доверие казва: „Раждай, защото ми свършва работното време и си тръгвам!“ Аз съм толкова гневна.““ Потупвахме на новото ЕХО върху гнева и притеснението, че ще я оставят с: „всичко виси на косъм“ , „бързай, няма време“ и „не всичко зависи от теб“. Открихме вярване с валидност от 100% за това ЕХО, че то трябва всичко само да планира, за да може да се случи изобщо.

Част 2 на историята може да прочетете тук

Ако статията е била полезна за Вас, не се колебайте да я споделяте с приятели!

Последни статии