ЕНЕРГИЙНА МЕДИЦИНА НА ДОНА ИДЪН


“Енергийната медицина ви носи жизненост, когато сте изтощени, здраве, когато сте болни, и радост, когато сте унили.”

Дона Идън

Енергийната медицина събужда енергии, които носят устойчивост, радост и ентусиазъм в живота ви – и по-голяма жизненост на вашето тяло, ум и дух! Балансирането на енергиите ви балансира химията на тялото, регулира хормоните, помага да се чувствате по-добре и ви помага да мислите по-добре. Тя е за самопомощ и е път към проявяване вашето бъдеще, но ви дава право да се адаптирате СЕГА към предизвикателствата на 21 век и да процъфтявате в тях.

Енергийното лечение е и ново, и древно. Днес терминът има много смислови приложения, вариращи от внедряването на различни шамански оздравителни практики в съвременната ни култура до употребата на мощни електромагнитни и визуални технологии в болничните заведения. Той обединява официално признати принципи и мистерии; рутинни действия и изкуство; материя и дух. Енергийна медицина е най-подходящото определение за описание на растящия брой техники, където е залегнало разбирането за тялото като система от енергии, водещи до установяването и процъфтяването на съвършено здраве, пълно излекуване и щастие.

Определението енергийна медицина е само по себе си двустранно. Енергията дава живот на тялото. Лекарството се използва за лекуване или предпазване от болест. При енергийното лечение енергията е лекарството. И това лекарство се прилага към телесните енергии. Енергията лекува и енергийните системи се лекуват.

Завръщането на енергийната медицина е едно от най-съществените културни постижения на нашето време, тъй като е поглед назад към личната отговорност за нашето здраве, към предците ни, които са умеели съвършено и неосъзнато да се хармонизират с природните сили, а така също и възстановяване на напълно естествени и дълбоко познати за тялото, ума и душата практики.

Независимо от постиженията на примамливи технологии като електромагнитното въздействие или несънуваните нови неща, които тепърва ще се появят, същността на енергийната медицина винаги ще остане в енергийните системи, които изграждат фината инфраструктура на всяко тяло.

Във всяка култура и във всяка медицинска традиция преди нашата, изцелението се е осъществявало чрез движение на енергия“.

Алберт Сент-Гьорджи, д.м.,Нобелов лауреат по медицина

Определения на енергийната медицина:

Определение на Дона Идън : “Енергията е магия на тялото ви! Това е вашата жизнена сила. Поддържайки я здрава и тя ви поддържа здрави. Ако сте болни или тъжни, променете енергиите си, за да се чувствате добре. Когато се грижите за тези невидими енергии, това кара сърцето ви да пее и клетките ви да са щастливи! “

Определение на Дейвид Файнщайн, доктор на науките: „Конвенционалната медицина, в основата си, се фокусира върху биохимията на клетки, тъкани и органи. Енергийната медицина, в основата си, се фокусира върху енергийните полета на тялото, които организират и контролират растежа и възстановяването на клетки, тъкани и органи. Промяната на нарушените енергийни модели може да бъде най-ефикасният, най-малко инвазивният начин за подобряване на жизнеността на органи, клетки и психика.

Уникалните ясновидски наблюдения на енергийните модели на Дона Идън доведоха до страхотно, практическо ръководство за управление на фините енергии на тялото.“

Ричард Гербер, д.м., Автор на „Вибрационна медицина“

Топ 4 въпроса за енергийната медицина

1. Как се практикува енергийната медицина?

Енергийната медицина използва техники от почитани традиции от всички времена като акупунктура, йога, кинезиология и ци гун. Потокът, балансът и хармонията могат да бъдат неинвазивно възстановени и поддържани в енергийната система чрез потупване, масажиране, прищипване, усукване или свързване на специфични енергийни точки (акупункти) върху кожата; чрез проследяване или завъртане на ръката по кожата по специфични енергийни пътища; чрез упражнения или пози, предназначени за специфични енергийни ефекти; чрез фокусирано използване на ума за придвижване на специфични енергии; и / или обграждане на район с лечебни енергии.

2. Как работи?

Енергийната медицина признава енергията като жизненоважна, жива, движеща сила, която е определяща за здравето и щастието.

За поддържане на бликащо от енергия здраве, тялото се нуждае за своите енергии от:

 • Движете се и разполагайте с пространство, за да продължите да се движите – енергиите могат да бъдат блокирани поради токсини, мускулни или други стеснения, продължителен стрес или смущения от други енергии.
 • Движете се по специфични модели – като цяло в хармония с физическите структури и функции, които енергиите оживяват и поддържат. „Потока следва функцията.“
 • Кръстосвайте – на всички нива, от микро ниво на двойната спирала на ДНК, простиращо се до макроравнище, където лявата страна на мозъка контролира дясната страна на тялото, а дясната страна контролира лявата.
 • Поддържайте баланс с други енергии – енергиите могат да загубят естествения си баланс поради продължителен стрес или други условия, които поддържат специфични енергийни системи в режим на оцеляване.
 • И обратно, когато тялото не е здраво, съответните нарушения в неговите енергии могат да бъдат идентифицирани и лекувани.

3. Духовна медицина ли е?

Влизането в света на фините енергии на тялото ви е мост в областта на най-дълбоките ви духовни призвания и вашата вечна същност. Въпреки че нито една система от вярвания или религиозна принадлежност не са свързани с енергийната медицина, много хора откриват, че енергийната работа се докосва до сферите на душата и духа.

4. Може ли всеки да го прави?

Разбира се! Работата с вашите енергии е ваше рождено право!

Студентите по енергийна медицина са включително:

 • Обикновени хора, които нямат опит в самолечението или лекуването на другите
 • Всеки, който иска да се научи да ангажира енергията си за здраве и жизненост
 • Хората, които искат да учат техники, за да помогнат на себе си, семейството си или на близък приятел
 • Масажисти, медицински сестри, акупунктуристи, лекари и други в съществуващите направления в здравеопазването, които искат да допълнят и подобрят своето обучение
 • Медицински специалисти, които търсят курсове, които предлагат професионални CE“с кредити
 • Хора от всички възрасти и всички области на живота, които искат да започнат кариера в енергийната медицина

Източници:

www.innersource.net/em/about/energy-medicine.html

„Енергийна медицина“, Дона Идън

Последни статии