КАК ПРОДЪЛЖИТЕЛНИЯ ХРОНИЧЕН СТРЕС ПРИЧИНЯВА РАК И КАК ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ В РАМКИТЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ ФАЗИ

Пълният текст на материала, придружен с научни изследвания можете да прочетете на английски като натиснете линка: http://www.alternative-cancer-care.com/

Тук представяме съвсем кратка част от него, която намираме за особено важна. Направените допълнения са отбелязани с Italic.

Фаза 1 на рака: Неизбежен шок

Фаза 2 на рака: Изчерпване на адреналина

Фаза 3 на рака: Раковата гъбичка

Фаза 4 на рака: Дефицит на ниацина

Фаза 5 на рака: Изчерпване на Витамин С

Фаза 6 на рака: Имунна супресия

Фаза 1 (със съкращения)

Неизбежен шок или остра психо-емоционална травма, засягаща дълбокия сън и производството на мелатонин в тялото.

Критериите дали преживяването е шок са дадени от Ричард Флук и са следните:

Неочакван – шокът идва като гръм от ясно небе.

Драматичен – събитието е заредено с голяма емоционална енергия.

Изолиращ – човек се чувства съвсем сам, опитвайки да се справи със събитието.

Липсва стратегия – човек няма представа какво да направи, за да разреши ситуацията.

За да се стигне до болест, трябва да присъстват и четирите критерия, наречени за краткост НДИЛ.

Както е открил д-р Рике Герд Хамер, основател на Германска нова медицина (вижте по-долу биологичните конфликти), всеки рак има различна и много специфична психо-емоционална причина, при което част от емоционалния рефлексен център в мозъка е увредена в резултат на продължителна психо-емоционална травма. И както всяка част в емоционалния рефлексен център в мозъка контролира и е свързана с различен орган на тялото, така както този център на емоции се разрушава преживявайки некроза, така и органът, който той контролира, развива рак.

В момента, в който се случва неочакван конфликт, шокът оказва влияние на специфична област в мозъка, като причинява поражение (по-късно наречено огнище на Хамер), което се вижда на скенер на мозъка, като набор от ясни концентрични окръжности. Клетките на мозъка, които получават въздействието, изпращат биохимичен сигнал на съответстващите клетки в тялото, които, в зависимост от това в кой пласт на мозъка е получен шока, причиняват растеж на тумор, стопяване на тъкан или загуба на функция.

Психиката, мозъка и органът са три нива на един и същ организъм и въздействието на събитията върху тях винаги е синхронен.

Д-р Дъглас Броди за характера на личността, склонна да развие рак: „При работата с много хиляди пациенти с рак през последните 28 години, забелязах, че има някои особености в личността, чувствителна към рак. Тези черти са следните:

1. Да бъдеш много добросъвестен, грижовен, отговорен, трудолюбив и обикновено с интелигентност над средното ниво.

2. Проявява силна склонност към поемане на допълнителни задължения и отговорности, които са чужди и често „притеснение за другите“.

3. Да потискаш собствените си потребности, за да могат другите да се чувстват щастливи с голяма нужда от одобрение.

4. Често липсва близост с един или с двамата родители, което понякога, по-късно в живота, води до липса на близост със съпруг/а или други, които обикновено биха били близки.

5. Издържа на дълго потиснати токсични емоции, като гняв, негодувание и / или враждебност. Чувствителният към рак индивид обикновено интернализира такива емоции и има големи трудности да ги изрази.

6. Реагира неблагоприятно на стреса и често става неспособен да се справи адекватно с такъв стрес. Обикновено преживява особено травматично събитие около 2 години преди появата на откриваем рак. Пациентът не е в състояние да се справи с това травматично събитие или поредица от събития, което идва като „последна капка“ в продължение на години на потиснати реакции на стрес.

7. Има неспособност да разрешава дълбоки емоционални проблеми / конфликти, които обикновено започват в детството, често дори не е наясно с тяхното присъствие. Характерно за чувствителната към рак личност, както бе отбелязано по-горе, е дългогодишната тенденция за потискане на „токсичните емоции“, особено гнева. Обикновено започвайки в детството, този индивид е потискал своята враждебност и други неприемливи емоции. По-често тази особеност на засегнатата личност има своя произход в чувствата на отхвърляне от единия или от двамата родители. Независимо дали тези чувства на отхвърляне са оправдани или не, индивидът възприема това отхвърляне като реално и това води до липса на близост с „отхвърлящия“ родител, последвано по-късно в живота от липса на близост със съпрузи и други, с които нормално би развил близки отношения. Хората с по-висок риск от рак са склонни да развият чувство на самота в резултат на това, че са били лишени от обич и приемане по-рано в живота, дори ако това е само тяхното възприятие. Те имат огромна нужда от одобрение и приемане и развиват много висока чувствителност към нуждите на другите, докато потискат собствените си емоционални потребности.

Повечето пациенти с рак са преживели силно стресово събитие, обикновено около 2 години преди болестта да може да бъде открита. Това травматично събитие често е извън контрола на пациента, като загуба на любим човек, загуба на бизнес, работа, дом или някакво друго голямо бедствие. Типичната ракова личност е загубила способността да се справи с тези екстремни събития, тъй като механизмът му за справяне се крие в способността му да контролира околната среда. Когато този контрол се загуби, пациентът няма друг начин да се справи. Големият стрес причинява потискане на имунната система и го прави по-силно чувствителен към рак индивид, отколкото другите. По този начин личните трагедии и прекомерните нива на стрес се съчетават с описаната по-горе личност, за да доведат до имунен дефицит, който позволява на рака да процъфтява.

Следва списък на биологичните конфликти, който д-р Рике Герд Хамер предлага като задействащо събитие и причина за всеки различен вид рак в тялото:

НАДБЪБРЕЧНА КОРА: Грешна посока. Извън курса съм

ПИКОЧЕН МЕХУР: Грозен конфликт. Мръсни трикове

КОСТИ: Липса на вяра в себе си. Чувство за непълноценност

ТУМОР НА МОЗЪКА: Инат. Отказ за промяна на стари модели. Ментална фрустрация

[Горното е предложената причина на Луиз Хей за рак на мозъка.]

МЛЕЧНА ЖЛЕЗА: Конфликт на тревога (грижа и безпокойство)

МЛЕЧНИ КАНАЛИ: Конфликт на раздяла

ЛЯВА ГЪРДА: Конфликт относно детето, дома или майката

ДЯСНА ГЪРДА: Конфликт с нейния партньор или други партньори

БРОНХИОЛИ: Териториален конфликт

МАТОЧНА ШИЙКА: Тежка фрустрация

ДЕБЕЛО ЧЕРВО (КОЛОН): Неприятен несмилаем гняв

ХРАНОПРОВОД: Несмилаем залък

ЖЛЪЧЕН МЕХУР: Съпернически конфликт

СЪРЦЕ: Вечен конфликт

ТЪНКО ЧЕРВО: Неспособност за смилане на залъка. Несмилаем гняв

БЪБРЕЦИ: Екзистенциален конфликт. Конфликт на бежанеца. Конфликт на изоставяне. Конфликт хоспитализация

ЛАРИНГС: Конфликт на страх и ужас

ЧЕРЕН ДРОБ: Страх от гладна смърт

БЯЛ ДРОБ: Страх от умиране или задушаване, включително страх за някой друг

ЛИМФНИ ВЪЗЛИ: Самообезценяване

[ЛИМФОМ (предложение на Луиз Хей): Вина и огромен страх, че не сме достатъчно добри. Неистова надпревара за доказване на себе си, докато в кръвта няма останала поддържаща субстанция Радостта от живота е забравена в надпреварата за приемане.]

МЕЛАНОМ: Чувства се мръсен, опетнен, осквернен

СРЕДНО УШО: Невъзможност да се получи жизненоважна информация

УСТА: Не мога да го сдъвча или задържа

ПАНКРЕАС: Тревожно-гневен конфликт с членове на семейството. Наследяване

ПРОСТАТА: Полугенитален конфликт, ударението на конфликта е свързано с размножаването или с пола и не непременно със секса

РЕКТУМ: Страх от безполезност

КОЖА: Загуба на целостта

ДАЛАК: Шок от физическо / емоционално нараняване

СТОМАХ: Несмилаем гняв. Погълнал съм твърде много

ТЕСТИСИ / ЯЙЧНИЦИ: Конфликт на дълбока загуба

ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА: Чувствам се безсилен

ТУМОР: Подхранвани стари болки и шокове. Угризения

[Горното е предложената причина за тумора на Луиз Хей.]

МАТКА: Сексуален конфликт

ПРОГРАМА ОТ 12 СТЪПКИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ ПРИ РАК

Стъпка 1: Излекувай корена на психо-емоционалната травма

Както е разкрито в 6-те фази на рака, потискат се негативните емоции (главно гняв, омраза, негодувание и мъка), които причиняват и продължават да подхранват рака на клетъчно ниво. Намирането на начин за премахване на тези токсични емоции е от решаващо значение за дългосрочното възстановяване от рак. Препоръчва се да предприемете сесии с опитен практикуващ работа с емоции (като ТЕС специалист), който може да работи с вас, за да премахнете трайно тези токсични емоции. Продължаването със самостоятелна ежедневна програма за изразяване и освобождаване на причиняващи рак емоции също е силно препоръчително. (налично е Ръководството за лечение на рак създадено за тази цел). Техниката за медитация Випасана също е полезна за разкриване и освобождаване на токсични емоции.

Стъпка 2: Промяна в начина на живот (намаляване условията предизвикващи стрес)

Като премахнете нещо в живота си, което причинява значителен стрес, това ще помогне за нормализиране на нивата на кортизол и адреналин и по този начин ще спре състоянието, известно като рак, което се подхранва от хроничен стрес.

Стъпка 3: Активна релаксация за намаляване нивата на хормона кортизол

В идеалния случай трябва да прекарвате 2 часа всеки ден в режим на активна релаксация, за да понижите нивата на хормона на стреса кортизол, което от своя страна ще помогне за възстановяване на резервите на адреналин и ще ви позволи да влезете в цикъла на дълбок сън, за да произвеждате мелатонин. Ето някои начини за активно релаксиране: седене сред природата, разходка на плажа, плуване, тай чи, ароматерапевтичен масаж, гледане на забавни филми, присъединете се към група за терапия със смях, медитация, упражнения за дълбоко дишане и слушане на воден релаксиращ запис.

Стъпка 4: Използване на медитация за увеличаване нивото на мелатонин

Премахването на токсичните емоции, които нарушават дълбокия сън и понижават нивата на хормона на стреса кортизол, естествено ще коригират проблема, но проучванията показват, че медитацията може да се използва и за производството на мелатонин чрез стимулиране на епифизата. Помислете да медитирате за 30 минути на ден като част от 2 часовата ежедневна релаксация.

Стъпка 5: Подкрепа/засилване на имунната система

Има редица неща, които потискат или отслабват имунната система, включително високи нива на кортизол, изчерпани нива на мелатонин и допамин, паразити, патогенни микроби (вируси, бактерии, гъбички), както и химиотерапия и радиация. Когато имунната система е потисната или отслабена, “раковата гъбичка” във фаза 3 процъфтява. Препоръчваме ви да включите поне един протокол, за да поддържате и засилвате имунната си система. Високодозовата терапия с витамин С може да се използва за тази цел.

Стъпка 6: Премахване на раковата гъбичка

Това, което знаем като рак, всъщност са седем различни вида гъби. Когато личността предразположена към рак изпитва продължителен хроничен стрес, соматидите (малки микроорганизми, необходими за живота), които живеят в тялото ни плеоморфизират [променят се] в гъбички, подобни на дрожди, за да ферментират нарастващата глюкоза и млечна киселина в клетките. При здрав човек соматидите са ограничени до 3 етапа в жизнения си цикъл – соматид, спора, двойна спора. Въпреки това, в силно кисела среда (с ниско pH) млечнокисела среда, соматидите плеоморфизират на още 13 етапа. Тези етапи включват форми на гъбички, подобни на вирусни бактерии, които: а) мигрират към клетъчното ядро, освобождавайки “микотоксини”, причинявайки увреждане на клетъчната ДНК и мутацията на нормални клетки в ракови клетки и б) ферментират глюкозата в раковите клетки, осигурявайки естествен фактор за растеж на ракови и туморни клетки, които метастазират в организма. Поради тази причина се препоръчва да включите най-малко един от следните протоколи, за да премахнете и да отблъснете опасносните ракови гъбички в тялото си: ябълков оцет, чесън, сода за хляб, чай Essiac, Clarkia и хипертермия.

Стъпка 7: Детоксикация на черния дроб и дебелото черво

Препоръчваме ви да включите дневен план за лечение на детоксикация на черния дроб и дебелото черво. Вижте Почистване на черния дроб. Озонираната вода трябва да се счита, че е превъзходен детоксикатор за тяло, но НЕ трябва да се използва от тези с рак на белите дробове или заболяване на белите дробове.

Стъпка 8: Възстановяване Цикъла на Кребс с ниацин и витамин С

Ракът може да съществува само когато цикълът на лимонената киселина на Кребс в телесните клетки на човек е нарушен. И това се дължи на изчерпването на адреналина (във фаза 2), дефицита на ниацин (във фаза 4) и изчерпването на витамин С (във фаза 5), като всички те са причинени от продължителен хроничен стрес. Предложен е протокол за ниацин и витамин С.

Стъпка 9: Ре-алкализиране на естествения ph баланс в тялото

Както е открито от Ото Варбург, раковите клетки оцеляват само в силно кисела среда с ниско рН и това е причината тези с рак обикновено да имат ниско рН между 4,0 и 6,5 рН. Тази силно кисела среда възниква, когато Цикълът на лимонената киселина на Кребс е нарушен поради продължителен хроничен стрес, изчерпващ всички важни резерви на адреналин. Тъй като за раковите клетки е трудно да оцелеят в алкална среда с високо pH от 7,5 или по-високо, следователно е от съществено значение да: 1) Премахнете млечната киселина, образуваща психоемоционален стрес (т.е. токсични отрицателни емоции), 2) въведете храни на алкална основа и 3) включете декстроротаторна млечна киселина, която се прилага в хомеопатична форма.

Стъпка 10: Променете подсъзнателното желание за смърт

Ракът се проявява в резултат на подсъзнание, което иска да „напусне живота“, причинено от индивидуалното чувство на болката от живота и липса на силно желание за живот. Това желание за напускане на живота – изпитвано не толкова съзнателно, колкото на подсъзнателното „чувствено ниво“ на ума – изпраща подсъзнателни съобщения до имунната система, за да се изключи и спре да работи, като дава възможност на раковите клетки и раковите гъбички да процъфтяват. Ръководството за лечение на рак ще ви помогне да преразгледате волята си за живот в по-голяма дълбочина и, разбира се, трябва да премахнете потиснатите токсични негативни емоции (емоционална болка), предизвикали подсъзнателното желание да напуснете живота, което е критичен ключов компонент.

Стъпка 11: Свързване с Бог/ Вашият висш духовен Аз

Свързване с вяра и доверие в Бога чрез молитва и изразяване на благодарност.

Стъпка 12: Изберете алтернативно лечение на рака

Важно е да изберете поне едно алтернативно лечение на рак, насочено към елиминиране на раковите клетки в тялото. В повечето случаи трябва да изберете само едно лечение в допълнение към горните 11 стъпки. За да видите списък с допълнителни възможности за лечение, вижте: Алтернативно лечение на рак.

Последни статии