Техники за емоционална свобода

„ТЕС набляга на емоционалното лечение, …  защото емоционалните и енергийните корени на всички болести, без значение дали се проявяват в емоционален или физически план, е нещото, което трябва да разберем и към което да се насочим.“

„И ТЕС в крайна сметка е най-впечатляващият, най-плодоносният и най-ефективният от всички инструменти за личностно израстване, които открих. Тя е точно това, което се обещава в името й, и наистина освобождава от негативните емоции.“

Гари Крейг 

Гари Крейг създател на метода

Техники за Емоционална Свобода (Emotional Freedom Techniques или Tapping) е енергийна терапия от 21 век, разработена от завършилия в Станфорд Гари Крейг, който проявява интерес към личностното развитие.

Гари Крейг открива, че стимулирането на основните меридиани посредством докосване на акупунктурни точки на главата и тялото с едновременното фокусиране върху конкретни въпроси, може да доведе до забележителни промени в енергийните модели на организма. Тази промяна на енергията води до значителна свобода от емоционални и физически симптоми и преобразува енергийните смущения – често ги елиминира изцяло. В някои случаи за броени минути.

Ето какво споделя самият Гари Крейг: „Качеството на живот на личността е пряко свързано с емоционалното здраве. Емоционалното здраве е основата на самоувереността, а самоувереността е източникът на постиженията във всяко житейско поприще. Повечето хора приемат тази идея за даденост и от време на време четат книга или се записват на семинар. Аз обаче я приемам сериозно – много сериозно. Затова реших, че докато съм на тази земя, мога да я превърна в носещ радост опит за себе си и за другите. Така че в продължение на четиридесет години търсих да открия инструменти, които ще помогнат на хората в това отношение.

Прочетох много книги (стотици) и похарчих хиляди долари за семинари и касети. Нахвърлях се върху всеки къс информация с настървеността на вестникарски репортер, търсещ своята сензация. Разговарях с психиатри, психолози и психотерапевти от всякакви школи, за да проверя какво работи. И ТЕС в крайна сметка е най-впечатляващият, най-плодоносният и най-ефективният от всички инструменти за личностно израстване, които открих. Тя е точно това, което се обещава в името й, и наистина освобождава от негативните емоции.“

ТЕС са най-известните техники от енергийната психология. Те комбинират в себе си, достиженията на когнитивните терапии от западната медицинска наука с древното източно знание за тялото и фините енергии, които протичат в него. Това са енергиите, които се регистрират чрез правене на електро-кардиограма, електро-енцефалограма и др.

Самите техники представляват стимулиране на 10-на добре установени акупунктурни точки по главата и тялото, докато се изпитва негативната емоция. При медицински изследвания е доказано, че това потупване изпраща успокоителен сигнал до центъра в мозъка, отговарящ за реакцията „борба-бягство“. Този сигнал прекъсва връзката между мисълта, чувството и физическото усещане на тялото.

ТЕС може да се прилагат, както за настоящи, така и за минали критични ситуации, които са оставили отражение върху начина на мислене и възприятие за нас и света.

ТЕС вече са достигнали до милиони хора от всеки континент на планетата, благодарение на невероятните си успехи. Освен, че ТЕС са високоефективен терапевтичен инструмент за ползване, те също са и лесен за научаване метод за самопомощ, който овладява и лекува живота ни.

Вземи своя безплатен ТЕС учител

Какво е ТЕС? За какво да използвате ТЕС? Как работи ТЕС?

Защо Техниките за емоционална свобода ТЕС са толкова успешни?

Защото те използват едновременно:

леко потупване по ключови енергийни точки, с което се стимулира потока на енергия, което води до нормализиране на блокираната система;

специфична фраза, чиято задача е да държи ума в проблема и

движение на очите за активиране на очните нерви, които преравят мозъка за скрити спомени и забравени травми.

Същевременно сме само наблюдатели, не се налага да участваме в травматичната картина и не изживяваме отново всичките негативни емоции от момента на случването й.

Промяната в разбирането на проблема настъпва едновременно с освобождаването от него.

ТЕС техниките са с научно доказан резултат. Те са ефективен и щадящ метод за справяне с физически и емоционални проблеми.

Разкривайки своите ограничаващи вярвания за себе си и собствените си възможности за преодоляването им, променяме начина си на живот.

Заедно ще преминем през тях, за да постигнете живота, който искате.

Моята роля и подкрепа се изразява в това да водя Вашата мотивация по пътя към постигане на целите и мечтите, към преодоляване на отрицателните убеждения, ирационални страхове, травми, партньорски кризи…

Нека пътуването да започне с първата стъпка!

   Мнения за ТЕС и пренареждане на матрицата

Пренареждане на матрицата

Създадена от ТЕС Мастър Карл Досън, Пренареждане на матрицата е иновативен и динамичен метод, надграждащ популярната вече техника за самопомощ ТЕС. Използва се ефективно за лечение на емоционални или физически проблеми, както и за проявяване на Вашите цели и мечти. Това е метод, който може да доведе до драматични промени в живота Ви към по-добро. Той третира вградени в подсъзнанието отрицателни модели, най-често още преди навършване на 6 годишна възраст. Тези модели ръководят живота ни и като възрастни, причинявайки физически и емоционални проблеми.

Подобно на своите предшественици, Пренареждане на Матрицата също си служи с традиционната китайска система от меридиани, която се използва в акупунктурата от хиляди години. Еволюирала от ТЕС, тя обаче съдържа в себе си и някои основни разлики. Например при конвенционалния ТЕС потупването върху крайните точки се използва, за да се отнеме емоционалната интензивност от минал спомен. След което Вие вече можете да се връщате към най-травмиращите си спомени, без да изпитвате какъвто и да е емоционален дискомфорт. Това е изключително благотворно, защото негативните минали спомени поддържат тялото в състояние на стрес и могат да допринесат за различни заболявания. При Пренареждане на матрицата споменът се трансформира. Може да отидете в някакъв спомен, да кажете и да направите това, което желаете, да сте казали и направили, да внесете нови ресурси и да създадете променена картина на този спомен.

В Пренареждане на матрицата използваме знанието, че тези негативни спомени се задържат като картини или холограми в полето около тялото ни. Докато ги трансформираме се настройваме към тях на подсъзнателно ниво и те въздействат на нашето здраве, благополучие и обаяние. Промяната на картините води, както до физическо, така и до емоционално изцеление и ни дава възможност да привлечем повече положителни преживявания в живота си. Процесът се ускорява, когато едновременно с това докосваме точките на меридианите по тялото.

От съществено значение е да знаем, че този процес се различава от отричане на случилото се. От гледна точка на квантовата физика минало, настояще и бъдеще съществуват едновременно и ние имаме набор от възможности в тях, достатъчно е да се настроим на една по-находчива такава, докато освобождаваме травмата и стреса от нашето поле, ум и тяло, дължащи се на минали травматични събития в живота.

Пренареждане на матрицата има различни протоколи за:

  • Фобии
  • Пристрастяване
  • Промяна на взаимоотношения
  • Алергии
  • Основни убеждения
  • Травми при раждане
  • Скръб и загуба
  • Минали животи
  • Постигане на цели (работа в бъдещето)
  • … и много други, вкл. подобряване на работата Ви със Закона за привличането

Този великолепен метод подкрепя Вашата лична трансформация, помагайки Ви бързо да освободите травмите и да позволите на тялото си да излезе от състояние на стрес, за да може да се осъществи изцеление. Пренареждане на матрицата се съвместява прекрасно с други подобни модалности като лайф коучинг, хипнотерапия, психотерапия, телесноориентирана психотерапия, енергийна медицина и други.